Fri Frakt & Snabba leveranser
Fri frakt & Snabba leveranser (2-7 arbetsdagar)
Först i Sverige med mobilhalsband

Skaffa ett klimatsmart mobilhalsband redan idag

Skaffa ett klimatsmart mobilhalsband redan idag
22/11/2019 lmg

Ett klimatsmart mobilhalsband!

Ditt mobilhalsband kan faktiskt vara klimatsmart. Det har nog inte låtit någon passera att klimatet är ett minst sagt hett ämne. Någonting vi på Louset välkomnar och vill bidra till! Här har vi skrivit ner hur ett mobilhalsband kan minska din miljöpåverkan

Klimatsmart Mobilhalsband gör att mobilen håller längre

Varje år slängs hundratusentals mobiler som vi på ett eller anat sätt slitit sönder. Enligt tidningen Sveriges Natur hamnar de flesta av våra mobiler i Indien och Kenya där människor inte har rätt utbildning, utrustning eller resurser för att hantera det elektroniska avfallet. Varje år exporterar Sverige 1 749 ton mobiler och av dessa hamnar en stor del i illegala flöden där man inte följer reglerna för hur elavfallet ska hanteras. I Indien återvinns 90 % av alla mobiler illegalt.

Enligt Svensk lag ska alla mobiler återvinnas i Sverige där det ska plockas isär på ett sätt så att alla olika metaller kan återanvändas. Men det är bara en halv miljon mobiler som lämnas in varje år och resten verkar försvinna till andra länder.

Gamla mobiler miljöfarliga

Gamla mobilen är giftiga för både människan och för miljön vilket orsakar stora problem. Det är framför allt plaster och flamskyddsmedel som finns i mobiler som inte bryts ner naturligt utan som lagras i miljön och i  organismer.

Det är även svårt att ta hand om alla olika metaller som finns i mobilen, ofta är mängderna så små att vi med dagens teknik inte lyckas återvinna alla delar.

Många köper ny när mobilen går sönder

I Sverige säljs varje år fyra miljoner nya mobiler, detta trots att de flesta redan har en mobil. En stor anledning till varför vi köper så många nya mobilen är på grund av slit och släng. Många tappar sin mobil, kanske skärmen går sönder eller så får den en vattenskada. Istället för att lägga ner pengar på att laga mobilen väljer många att investera i en ny.

Om alla hade kunna behålla mobilen ett par år till skulle miljöpåverkan minskas kraftigt skriver Svensk Natur.

Låt inte din mobil gå sönder!

Vi på Louset vill hjälpa dig att bli både snäll mot plånboken och klimatsmart genom att förhindra att mobilen går sönder från första början! Det är trots allt extremt vanligt att tappa mobilen när vi bara har den i handen eller i fickan.

Genom att använda ett mobilhalsband försäkrar du att aldrig tappa mobilen och på så sätt kan du använda den längre. Detta gör att din klimatpåverkan blir betydligt mindre!

Har du inte ditt mobilhalsband än? Kolla in alla våra olika modeller och beställ ditt mobilhalsband redan idag!